Bremer Advokater
cross

16-02-2023

Partner Alexander May-Worre fra Bremer Advokater udtaler sig til Ekstra Bladet i forbindelse med Ekstra Bladets forsidehistorie om risikoen for skattesmæk ved modtagelsen af de nye ejendomsvurderinger

Ekstra Bladet har i dag som forsidehistorie bragt en artikel om risikoen for, at boligkøbere kan ende med at hænge på sælgers skattesmæk i forbindelse med modtagelsen af de nye ejendomsvurderinger. Ekstra Bladet har i den forbindelse blandt andet indhentet en udtalelse fra bestyrelsesmedlem i Danske Boligadvokater, advokat Alexander May-Worre, som i artiklen giver en række gode råd til kommende boligkøbere.  

De nye ejendomsvurderinger kort fortalt:

I 2017 vedtog Folketinget en ny ejendomsvurderingslov, som trådte i kraft pr. 1. januar 2018. Loven medførte, at der skulle laves nye vurderinger af landets ejendomme, efter at de offentlige ejendomsvurdering blev suspenderet i 2013 grundet fejl i vurderingerne.

De nye ejendomsvurderinger er siden hen blevet udskudt adskillelige gange, hvilket tillige har bevirket, at de nye boligskatteregler, der skulle træde i kraft i 2021, blev udskudt til 2024. Dette er også årsagen til, at eventuelle stigninger i boligskatten fra 2018 og frem til 2024 er blevet indefrosset i den midlertidige indefrysningsordning.

Bremer Advokater har tidligere bragt en artikel omkring de nye ejendomsvurderinger, som kan læses her: https://bremeradvokater.dk/arkiver/artikler/nu-kommer-de-nye-ejendomsvurderinger

Sælgers skattesmæk kan ramme nuværende ejere

Som det fremgår af dagens artikel fra Ekstra Bladet, kan de nye ejendomsvurderinger dog ende med at skabe en del problemer for de boligejere, der har købt hus i 2021 og 2022. De forsinkede vurderinger betyder nemlig, at såfremt de nye vurderinger ender med medføre en efteropkrævning af grundskyld, vil regningen blive fremsendt til nuværende ejer af ejendommen, hvilket i mange tilfælde vil betyde, at nuværende ejer ender med at blive opkrævet grundskyld for en periode, hvor vedkommende ikke var ejer af huset.

Det er en uhensigtsmæssig situation, og det stiller pludselig store krav til køberne i forhold til skulle tage højde for en sådan eventuelt fremtidig problemstilling i forbindelse med handlen.

Formand for Danske Boligadvokater, Niels Erlandsen, som tillige udtaler sig i artiklen fra Ekstra Bladet, erklærer sig også enig i, at de nye regler er bøvlede, og at det er forbløffende, at man læsser problemerne med de nye ejendomsvurderinger over på borgerne.

Et godt råd til køberne er at få indsat en bestemmelse i købsaftalen, hvor der bliver taget højde for et eventuelt fremtidigt mellemværende, og at der eventuelt samtidig tilbageholdes et beløb af købesummen, så køber har sikkerhed for betalingen. Selv dette kan dog vise sig at blive ikke helt ukompliceret, så den rette løsning på problemet er endnu ikke entydig.

I artiklen giver advokat Alexander May-Worre, som også er bestyrelsesmedlem i Danske Boligadvokater, tillige nogle gode råd til de boligkøbere, der overvejer at købe hus i løbet af 2023.

Her anbefaler Alexander May-Worre blandt andet, at man som køber vælger en kompetent køberrådgiver, der kender til både lovgivningen og alle aspekterne af en ejendomshandel. Dette er desværre et område, som mange købere vælger at spare penge på, hvilket kan ende med at få store konsekvenser, hvilket sagen om efteropkrævninger ikke mindst er et godt eksempel på.

Bremer Advokaters anbefaling

Artiklen viser på fin vis, at køb af fast ejendom er en kompleks transaktion, som i sagens natur involverer store pengesummer.

Som medlemmer af den landsdækkende forening Danske Boligadvokater vil vi derfor også altid anbefale, at man som køber vælger en kompetent rådgiver i form af en advokat med mangeårig juridisk og praksis erfaring med ejendomshandler.

Artiklen fra Ekstra Bladet kan læses herunder:

Boligskatter - EB - 16-02-23

Dato: 16. februar 2023

Forfattere: Kristina Karstensen og Alexander May-Worre

     

VI ER MED DIG HELE
VEJEN.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller ønsker at drøfte en sag. Du kan komme i kontakt med os pr. telefon eller digitalt, ved at udfylde formularen her på siden.

 

    .